Olutkulttuuri on nousussa ja suomalaiset toivovat yhä uusia mielenkiintoisia oluita ravintoloihin. Tänä vuonna perustettu maahantuontiyritys Craft&Cask tarjoaa vastauksen tähän erikoistumalla pienten mielenkiintoisten käsityöläisoluiden tuontiin. Craft & Caskin kantavana voimana on laatu ja käsityöläisyys sekä panostus oluiden puolella pieniin panimoihin ja käsityöläisoluisiin.

Nyt Craft&Cask tarjoaa katsauksen hollantilaiseen ja norjalaiseen pienpanimokulttuuriin tuomalla oluedenystävien luo norjalaisen Amundsen Bryggerin ja Ægirin panimoiden oluet sekä hollantilaisen Uitlje Brewing Companyn maukkaat tuotteet.

Katso alta lisätiedot panimoista, lue lisää oluista ja kysy niitä hyvissä olutravintoloissa kautta maan! Katso myös lisätietoja Craft&Cask:sta.

 

amud

Amundsen Bryggeri on Norjan sydämessä, Oslossa sijaitseva pienpanimo, joka valmistaa valtavirrasta poikkeavia, rohkeita oluita.

Amundsen Ink&Dagger 6.5 % / Hanaolut

Kahdesti kuivahumaloitu IPA, jonka maussa runsaasti mäntyisyyttä, greippiä, trooppista hedelmäisyyttä sekä aavistus ruohoisuutta. Oluessa on rapea humalointi, jota tasapainottaa kevyt maltaisuus sekä ripaus mausteisuutta.

Amundsen Oceans IPA 6.6% / Hanaolut

Jenkkityylisesti humaloitu west coast IPA, jonka maussa rikkaan maltaisuuden lisäksi humalan aromeina intensiivistä mäntyisyyttä, trooppista hedelmäisyyttä, sitruksisuutta sekä pitkä, miellyttävän katkera jälkimaku.

Amundsen Lorita 4.7% / Hanaolut

Passionhedelmällä maustettu, herkullisen makea pale ale. Oluen mausta löytyy niin täyteläistä trooppista hedelmäisyyttä, raikasta sitruksisuutta  kuin juuri sopivasti humalan katkeruutta.

Amundsen Barefoot 4.7%

Kepeä ja raikas saisoo, jossa valmistuksessa käytetty greippi antaa voimakkaan aromin. Mukavan kuiva kokonaisuus, josta löytyy myös kevyttä simaisuutta sekä mausteisuutta.

tth

Ægir on vuonna 2007 Norjan Flåmsbryggaan perustettu pienpanimo, joka on yksi Norjan parhaista craft-panimoista. Nimensä panimo on saanut norjalaisen mytologian merten jumalalta, joka oli tunnettu suurista pidoistaan. Ægirin oluet ovat niittäneet mainetta myös useissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Ægir Dag 4.7% / Hanaolut

Rapean humalainen pale ale, jossa roppakaupalla sitruksisuutta. Kevytrunkoinen kokonaisuus, jossa sitruksisen kirpeyden ohella myös aavistus havuisuutta sekä ruohoisuutta.

Ægir IPA 6.5% / Hanaolut

Luonteikas, west coast-tyylinen IPA, Tämä olut on mehukas kokonaisuus, jossa maistuvat trooppisen hedelmäiset vivahteet, greippimäinen katkeruus, kevyt mäntyisyys sekä aavistus pihkaisuutta.

Ægir Raspberry Pale Ale 5.5% / Hanaolut

Herkullisen marjaisa pale ale, jossa on käytetty norjalaista vadelmaa. Oluen mausta löytyy runsaasti vadelmaisuutta, happamuutta, marjaista makeutta sekä hienoista katkeruutta.

 

.fghg

Uitlje Brewing Company on vuodesta 2012 lähtien toiminut hollantilainen pienpanimo, joka tunnetaan laadukkaista ja persoonallisista craft-oluistaan. Panimon missio on yksinkertainen; panna järjettömän hyvää olutta ja siksi Uiltjen panimolla humaloiden sekä muiden raaka-aineiden käytössä ei pihistellä.

Uiltje Bird Of Prey IPA 5.8% / Hanaolut

Punertavan vaalea India Pale Ale, jonka maussa on greippimäistä katkeruutta, raikasta sitruksisuutta sekä hieman ruohoisuutta ja mäntyisyyttä. Oluen katkeruutta tasapainottaa maltaisuuden tuoma kevyen karamellinen makeus.

Uiltje Mr Feathers 4.9% / Hanaolut

Kauniin punainen, napakan havuisesti humaloitu red ale, jonka maussa voi aistia myös pehmeää karamellisuutta sekä trooppista hedelmäisyyttä.

Uiltje Miss Hooter 4.4% / Hanaolut

Raikas ja tasapainoisen humalainen white IPA, jossa on sulava suutuntuma. Oluen maussa on vehnän tuomaa pehmeyttä sekä hiven eksoottista hedelmäisyyttä jota tasapainottavat jenkkihumalien tuomat sitruksiset aromit.

Uiltje Sir Turnaround 5.5% / Hanaolut

Jenkkityylinen black IPA, jonka silkkisen pehmeässä maussa on kevyttä paahteisuutta, tummaa suklaisuutta sekä pähkinäisyyttä. Oluessa voi hauskasti aistia myös hedelmäisiä vivahteita sekä sitruksista katkeruutta.

Raptor 9.0% / Hanaolut

Voimakkaasti humaloitu, erittäin maukas imperial-IPA, jossa rohkean  jenkkityylisen, katkeran humaloinnin tasapainona löytyy makeaa maltaisuutta sekä kypsää hedelmäisyyttä.

Uiltje Sgt. Night Vision 10.5% / Hanaolut

Tuhti ja syvänmusta, monimuotoisen aromikas imperial stout. Oluen intensiivisessä maussa löytyy kahvisuutta, kuivaa kaakaota, lakritsia, tummaa hedelmäisyyttä sekä turpeisuutta.