Vahvan lämmittävät lager-oluet ovat omiaan syksyyn. Näiden oluiden valikoima ja haluttavuus on kasvanut viime aikoina ja nyt varsinkin kylmän ilman saapuessa, oluennautiskelija odottaa myös lagerilta tuhtia makua. Monesti näitä vahvoja lager-oluita kutsutaan myös bockiksi, jos ne ovat maultaan maltaisen pehmeitä kuin saksalainen esikuvansakin.

Riskin oluenjuojan lemmikissä, Riedenburger Dolden Bock:ssa on miedosti humalaa, vaikka muuten se on maultaan vahva olut. Valmistuksessa on käytetty vehnää, joten olutta voidaan kutsua weizenbockiksi. Sen aromissa tuntuu myös hieman aprikoosin vivahdetta sekä jopa vähän mausteisuuttakin. Tämä olut sopii hyvin lämmikkeenä tai savulohipastan kanssa. Myös kinkkukiusaus ja juurespadat ovat omiaan Riedenburger Dolden Bockin kera.

Tiesitkö? Bock on alkujaan saksalainen oluttyyli ja lähtöisin Einbeckin kaupungista. Nimensä oluttyyli on saanut kaupungin nimestä. Olutta on valmistettu jo 1300-luvulta lähtien, tosin ei ihan nykyversiossaan. Tyypillistä bock-oluille on runsas maltaisuus ja vahva alkoholipitoisuus sekä pehmeä maku. Perinteisesti bock on ollut tummaa, mutta nykyään siitä valmistetaan myös vaaleita versioita.

Riedenburger Dolden Bock 7,9% / ECU 29 / 0,33 l plo

Alkosta.

riedenburger-dolden-bock