Brasserie St-Feuillienin jouluolut Cuvée de Noël on mausteisen lämmittävä olut, joka on väriltään jouluisen punerva.  Oluen tuoksussa on runsasta karamellimäisyyttä ja hedelmäisyyttä, joka tulee esiin maussakin. Samalla voi aistia runsasta lakritsimaisuutta ja hieman anistakin. Oluessa löytyy paljon belgioluissa tyypillistä rusinaisuutta ja pehmeää hiilihappoisaa suutuntumaa, maun kuivuessa tasapainoisesti loppua kohti.

Tämä olut on todellinen jouluolut ja on omiaan joulupöydän pääruokien kanssa. Kokeile myös kypsytettyjen juustojen kanssa tai jouluisan kuivakakun kera!

Tiesitkö? Brasserie St-Feuillien sijaitsee lähellä Charleroin kaupunkia. Panimon juuret juontavat 600-luvulle asti. Vuodesta 1873 Friartin-perheen omistuksessa olevan panimon nimi viittaa evankeliumia Irlantiin levittämään lähteneen munkki-Feuillieniin.  Sama Feuillien mestattiin marttyyrinä nykyisen Le Roeulxin kaupungin paikalla sijainneessa metsikössä vuonna 655, johon hänen opetuslapsensa sitten pystyttivät kappelin, josta tuli luostari Abbey of Prémontrés (myöhemmin nimi vaihtui muotoon Abbaye St-Feuillien du Roeulx). Historian tapahtumat, varsinkin Ranskan vallankumous lakkautti panimon toiminnan tyystin.

St. Feuilline Cuvée de Noël 9% / 0,33 l plo

st-feuillien-cuvee-de-noel.jpg