Saksalainen Brauerei Plank -panimo on taustaltaan hyvin mielenkiintoinen, se on nimittäin periytynyt isältä pojalle perustamisestaan alkaen, jo vuodesta 1617. Perheen esikoinen nimetään aina Michaeliksi ja hän perii panimon. Itse panimo sijaitsee perinteisellä olutalueella, Baijerin osavaltiossa, Laaberin kaupungissa.

Brauerei Plank -panimon Heller Weizenbock -olut on perinteinen saksalainen vehnäbock-olut, jossa tuoksu on vehnäinen ja hieman banaaninen, lisäksi tuoksusta löytyy myös ylikypsää hedelmää. Oluen maku on hennosti sahtinen ja piristävästi hieman hapan, hienoisen mausteisuuden tuodessa hauskaa aromia makuun.

Heller Weizenbock -olut on hyvinkin palkittu olut, se on nimittäin voittanut omassa sarjassaan World Beer Cupin kultaa vuosina 2002, 2006, 2008, 2010 ja pronssia vuonna 2004. Panimo on taas voittanut samassa kisassa sarjan Best Small Brewery vuosina 2006 ja 2012.

Kokeile tätä olutta vuohenjuuston tai possuleikkeleiden kera. Erinomaista olut on myös wienerleikkeen kanssa.

Brauerei Plank Heller Weizenbock 7,8% / 0,5 l plo

701466