Kotimaiset käsityöläisoluet kiinnostavat yhä enenevässä määrin suomalaisia oluenystäviä. Nyt on mahdollista maistaa mielenkiintoisia oluita suomalaiselta kiertolaispanimolta The Flying Dutchmanilta, porilaiselta Beer Hunters -panimolta ja suomalaiselta Humalove Brewingiltä.

The Flying Dutchman Little Red Corvette Riding Hood Red Wine Sour on kauniin pinkinpunainen olut, jonka maussa korostuu punaviinimäinen happamuus yhdistettynä hentoon hapanmaltaiseen makeuteen. Oluen aromissa tuntuu niin voimakasta marjaisuutta kuin laktoosin jugurttimaisuuttakin. Erinomainen olut vaikka kermatoffeen tai lakritsin kanssa.

Porilaisen Beer Hunters -panimo Mufloni Kauramoottori -olut on tuhti imperial oatmeal stout, jossa kauran pehmeys yhdistyy tumman stout -oluen paahteisuuteen. Kymmenenprosenttinen olut on omiaan kylmien talvi-iltojen lämmittäjänä tai tuhdin padan ruokajuomana.

Suomalaisen Humalove Brewingin ja englantilaisen Atom Beersin yhteistyönä on syntynyt Virgo -niminen maustettu tupla stout -olut, jossa mausteena meksikolaisen kaakaon mausteet, kuten vaniliaa, kaakaonibsejä, kanelia ja erilaisia chilejä. Kokeile tätä olutta suklaakakun kanssa niin nautinto on täydellinen.

The Flying Dutchman Little Red Corvette Riding Hood Red Wine Sour 6% / 0,33 l plo

Mufloni Kauramoottori 10% / 0,33 l plo

Humalove Brewing & Atom Beers: Virgo / 8 % / 0,33 l tlk

Alkon käsityöläisviikoilta.