The Flying Dutchman Nomad Brewing Company on Suomen mielenkiintoisimpia kiertolaispanimoita, jolta on saatu maistaa niin matsuka-sienillä maustettua kuin viinimäisen hapanta oluttakin. Mies kiertolaispanimon takana on Ronald de Waal eli itse the Flying Dutchman, joka on tunnettu Suomessa olutmaailman pioneerina jo pitkään. De Waalilla on yli 20 vuoden kokemus oluentekemisestä ja hän on tehnyt olutta niin Suomessa, Hollannissa kuin Belgiassakin. Luonteeltaan de Waal on ikuinen vaeltaja ja siksi termi ”nomad brewer” sopiikin hänelle loistavasti.

Opiskeltuaan elintarviketiedettä ja panimotoimintaa Hollannissa, Suomeen de Waal on tullut rakkauden perässä, ja huomasi nopeasti ettei täällä ollut alan töitä. De Waalin ratkaisut ovat aina olleet epäsovinnaisia, joten hänen ensimmäinen työpaikkansa Suomessa oli myös sitä – mies pestautui merenneidoksi Linnanmäelle.  Myöhemmin de Waal teki itselleen työpaikan perustaessaan oluen maahantuontiyrityksen nimeltään Diamond Beer Brewing Company. Yhtiö myytiin vuonna 2008 ja de Waal jatkoi nomadia elämäänsä sen jälkeen.

The Flying Dutchman on de Waalin oma kiertolaispanimo, jossa yhdistyy hänen oluentekotaitonsa mielenkiintoisiin oluttyyleihin ja raaka-aineisiin. Nyt uusimpana oluena lentävä hollantilainen tuo belgityylisen ale-oluen, jossa tuttua on de Waalille tyypilliset pitkät nimet, onhan tämänkin olutherkun nimi Diamonds Are Forever Beer Is Whenever Belgium White Ale.  Itse olut on ipamaisesti humaloitu versio belgialaisesta vehnäoluesta ja humalalajikkeina siinä on käytetty niin Centennial-, Cascade-, Citra- kuin Simcoe -humaloita. Muuten olut on maustettu katajanmarjoilla, korianterinsiemenillä ja appelsiininkuorella. Kokeile olutta rasvaisten juustojen tai kookosmaidossa keitettyjen sinisimpukoiden kera.

The Flying Dutchman Diamonds Are Forever Beer Is Whenever Belgium White Ale   / 0,33 l plo
56742509_2265218433745743_32871231552225280_n.jpg